Alpha-cursus

  
Wij zijn enthousiast over alles wat God ons geeft en willen dat niet voor onszelf houden. Daarom organiseren wij regelmatig de Alpha-cursus: een ontspannen manier om rond een maaltijd, presentatie en gesprekken de basis van het christelijk geloof met elkaar te ontdekken en te bespreken.
 
Wereldwijd hebben ruim 29 miljoen mensen in 169 landen een Alpha-cursus gevolgd. In Nederland zijn dat ruim 250.000 mensen. 
 

Wat is de Alpha-cursus?

Dat is een ontspannen manier om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt.
Dat is de Alpha-cursus. 
 
De cursus start met een open avond. Op deze avond wordt alle informatie gegeven over de Alpha-cursus en kun je kennismaken met andere cursisten en het Alphateam. De cursus wordt op 10 (per seizoen wisselende) avonden gegeven. Ook wordt er, op een zaterdag of in een weekend, een keer een themadag of een themaweekend gehouden. 
Elke week kom je met een groep bij elkaar om samen te eten en om vragen rond God en geloof te bespreken. Wat is de zin van het leven? Wat gebeurt er als we sterven? Bestaat God wel? Wie is Jezus? Ongetwijfeld heb je zelf vragen, er is alle ruimte om deze te bespreken.
 

Voor wie?

De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Of je nou al jaren christen bent en wilt nadenken over wezenlijke zaken, of dat je zoekend bent naar meer. Als je interesse hebt om samen met anderen op ontdekkingstocht te gaan, bieden wij die mogelijkheid door de Alpha-cursus!
 

Waar en wanneer

In de week van 9 oktober 2016 zijn er op 13 verschillende plaatsen in Haarlem tegelijk Alpha-cursussen gestart. In de Goede Herderkerk staat op dit moment geen Alpha-cursus gepland. 
 
Op www.alphacursushaarlem.nl vind je waar en wanneer er een cursus start. Je kunt ook contact opnemen met Ilonka Wilms: 06 42 20 09 24. 
 

Kosten

De cursus is gratis.
 

Informatie 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:
Marcel de Vries: 023 538 53 35, of
Theo Arling: 023 539 21 23, of
stuur een e-mail naar: alphacursus@cgkhaarlem.nl
 
Bezoek ook eens de website van Alphacursus Nederland. Op deze site vind je verhalen van deelnemers. Ook vind je er een fimpje over de Alpha campagne van Bear Grylls, de tv avonturier. 
 

Vragen over God, geloven, kerk?

Wat is de kerk? Een plek waar mensen elkaar ontmoeten om over God te spreken? Een plek waar God tot mensen spreekt? Of beide misschien. Lees verder »